Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2016 15:43

У великому спорті люди втрачали очі та пальці

У великому спорті люди втрачали очі та пальці
Фото: svit24.net

Травми спортсменів під час змагань часом призводили до каліцтва. Гравці втрачали очі, вуха, пальці та кінцівки.

Про найстрашніші травми у великому спорті розповідає eurosport.onet.pl

Суперник відкусив кусок вуха. Боксер Едвандер Холіфілд піддав своєму супернику Майку Тайсону шматок власного вуха. Під час бою Тайсон його відгриз, а шматок тіла покотився по рингу. Від болю та несподіванко Холіфілд почав скакати, показуючи товстою рукавицею на бік голови, до кінця не міг зрозуміти, що з ним діється.

Відірвав шматок вуха хокейною каскою. Даніел Віннік з Washington Capitals впав під час матчу, щоб заблокувати тілом ворота. Схопився за край каски та так міцно зачепив край вуха, що відірвав шматок.

Прапорець судді потрапив в око. Орландо Браун під час гри у американський футбол почав звиватися від болю. Прапорець арбітра крізь решітки спортивної маски потрапив до ока спортсмена. Око вдалося врятувати після довгого лікування. Орландо вимагав 200 мільйонів відшкодування. Суд прийняв рішення виплатити від 15 до 25 мільйонів.

Суперник вибив око пальцем. Польський гандболіст Карел Білецький не зміг повернути одне око та поставив штучний імплантант. Під час товариського матчу Польща-Хорватія великий палець руки іншого гравця втрапив до органу зору. Лікарі змагалися рік за збереження ока. Врешті, потерпіли невдачу та поставили штучне. Спортсмен не припинив кар'єру та грав за Los Angeles Lakers.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велосипедні подушки-шоломи захищають від травм

Виламана нога футболіста зависла на шкірі. Бельгійський футболіст Люк Ніліс був змушений завершити кар'єру після того, як йому виламали ногу на полі. Воротар Річард Райт впав на Люка і так йому зламав кінцівку, що гомілка скрутилась рогаликом.
"Це був найгірший момент у моєму житті, коли почув, що після цього мені можуть ампутувати ногу. Той страх, який мною запанував в той момент не можу ні описати, ні згадувати. Часом мені досі сняться кошмари", - згадує футболіст.

Баскетболіст втратив пальця на руці. Під час матчу Польща-Португалія Томаш Янковський зачепився за обруч та відламав пальця. Глядачам не одразу вдалося зрозуміти, що сталося зі спортсменом. Потім лише стало відомо, що його палець повис у кільці. Травмованого спортсмена забрали лікарі, а пальця залишили на майданчику.

Зараз ви читаєте новину «У великому спорті люди втрачали очі та пальці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути