неділя, 06 вересня 2020 23:53

Пандемія коронавірусу: Медики назвали причину зниження смертності

Пандемія коронавірусу: Медики назвали причину зниження смертності

Медики виявили, що поширення небезпечного китайського коронавірусу в більш низьких дозах знижує число загиблих і кількість госпіталізацій, хоча щоденне число випадків захворювання залишається високим.

Спеціалісти пояснюють, що через соціальне дистанціювання інфікований передає тільки сліди COVID-19 іншій людині, тому "інфекційна доза" вірусу стає значно нижчою, пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які симптоми стали найвираженішими при коронавірусі

Оскільки інфікований хворий отримає меншу кількість вірусу, його симптоми можуть бути не такими серйозними - як за вітряної віспи. Це могло б пояснити, чому зростання випадків захворювання не призвело до зростання смертності. Однак медики наголосили, що COVID-19 ще недостатньо вивчений, щоб визначити, чи є він дозозалежним.

На думку доктора Елізабетти Гроппеллі, вірусолога з Лондонського університету Святого Георгія, при впливі меншої кількості вірусу, заражається менша кількість клітин в організмі.

"Тому у вашої імунної системи є час, щоб дати відповідь. Якщо ви заразите відразу багато клітин, ви вже починаєте з дороги назад", - сказала медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження показали, як впливає зайва вага на перебіг коронавірусу

Китайські науковці зробили експериментальні щеплення від Covid-19. Ще не готовий препарат ввели 3 тисячам працівників і членам їхніх сімей на добровільній основі.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія коронавірусу: Медики назвали причину зниження смертності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути