середа, 06 вересня 2017 15:36

Новий випадок правця - МОЗ просить не використовувати російську вакцину

Новий випадок правця - МОЗ просить не використовувати російську вакцину
З початку року це вже сьомий випадок правця в Україні. Фото: Львівська газета

Український МОЗ не рекомендує використовувати російські препарати, особливо імунобіологічні. Питання набуло актуальності через випадок у Хмельницькому. Про це відомство написало на своїй сторінці у Facebook.

"4 вересня у міністерство надійшло повідомлення про черговий випадок правця у дитини. Цього разу дівчинка 7-річна Віка у Хмельницькому, яка не має жодного щеплення. Вона поранилася минулого четверга, але батьки не звернулися до лікарів. Надали першу допомогу самостійно. У міську лікарню її привезли тільки в понеділок в обід, коли почали проявлятися симптоми правця. Профілактичне щеплення після травми також не зробили", - розповіли у МОЗ.

У відомстві пишуть, що "увесь день до МОЗ надходили повідомлення щодо пошуків протиправцевої сироватки російського виробництва для цієї дитини, хоча імуноглобулін ввели дитині о десятій ранку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів зараження правцем, про які мало хто знає

"У МОЗ є достатня кількість людського протиправцевого імуноглобуліну європейського виробництва. Він рекомендований для лікування правця основними міжнародними протоколами. Потрібну кількість імуноглобуліну направили у Хмельницький. Лікарям і батькам повідомили", - продовжують чиновники.

Вони підкреслюють, що препарати російського виробництва не зареєстровані в Україні, не мають ніякого міжнародного сертифікату якості, а також через відсутність офіційної дистрибуції у країні їх завозять протизаконно. Тому немає ніякої гарантії дотримання холодового ланцюга.

З початку року це вже сьомий випадок правця серед дітей. Жодна дитина, яка підхопила інфекцію, не була щеплена. Тому лікарі вкотре підкреслюють, що запобігти правецеві можна тільки за допомогою вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «Новий випадок правця - МОЗ просить не використовувати російську вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути