Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2018 17:42

Нові можливості: з'являться електронні медичні картки

Нові можливості: з'являться електронні медичні картки
У 2019 році українці будуть користуватися електронними медичними картками. Фото: mguu.ru

2019-го Міністерство охорони здоров'я України впроваджує електронні медичні записи, що мають стати першим кроком до безпаперової роботи лікарів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Електронний медичний запис — це елемент даних про пацієнта, що збирається у закладі охорони здоров'я та зазвичай зберігається у медичних інформаційних системах (МІС), якими користується цей заклад. 2019-го дані будуть передаватися до електронної медичної картки, робота якої забезпечується державою. Дані можуть збиратися у декількох закладах. Завдяки тому, що вони зберігаються у централізованій системі, у подальшому будь-який заклад охорони здоров'я та будь-який лікар можуть мати доступ до цих даних практично у цілодобовому режимі 24/7", - пояснили у МОЗ.

У відомстві зазначили, що так вирішується проблема декількох карток пацієнтів у різних закладах. Лікарі зможуть мати доступ лише до тієї інформації, яку дозволив проглядати пацієнт, і тієї, що є необхідною для надання медичних послуг.

Дані до електронної медичної картки збираються через встановлені в закладах охорони здоров'я МІС і відправляються до Центральної бази даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспорт за 10 хв.: з'явилися нововведення в оформленні документу

Завдяки централізованому зберіганню даних МОЗ і Національна служба здоров'я України зможуть обробляти знеособлені дані. Крім того, НСЗУ зможе аналізувати дані для управління якістю медичних послуг.

Доступ до централізованих даних існує незалежно від того, чи працюють сервери у закладі, з якого вносилась інформація, чи є у нього зв'язок із Інтернетом тощо.

Раніше повідомлялося, що в усіх регіонах України з 2019-го запрацюють оновлені диспетчерські служби швидкої допомоги. Тепер лікарі оперативніше приїжджатимуть на виклик.

Зараз ви читаєте новину «Нові можливості: з'являться електронні медичні картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути