Звичка влаштовувати перекуси у пізню годину підвищує ризик діабету та серцевих захворювань.
До таких висновків прийшли британські вчені Королівського коледжу Лондона, пише Independent.
Вони з'ясували, що вживання їжі після 21-ї години підвищує ризик утворення хвороби через більші стрибки рівня цукру. Також це провокує розвиток серцевих захворювань. Тому краще такі перекуси влаштовувати вдень.
В дослідженні брала участь тисячу осіб. Вони вели власний харчовий щоденник та після кожного перекусу відмічали свої дані щодо концентрації цукру. Зміни відстежували через пристрої для моніторингу глюкози. Зазвичай влаштовували перекуси двічі.
Група, яка влаштовувала перекуси у пізню годину, мала вищу концентрацію жиру в крові порівняно з тими, хто перекусив раніше. Також в них більше стрибав рівень цукру у крові.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фісташки і не тільки: які продукти уповільнять старіння тіла
Важливо, що саме людина обирає собі для перекусу, а не те як часто чи скільки вона споживає під час не основних приймів їжі. Краще їсти фрукти та овочі, аніж тістечка та калорійні снеки.
Щоби зменшити ризик появи діабету, варто мінімізувати споживання або взагалі відмовитися від доданого цукру і попередньо оброблених продуктів харчування. Сюди ж відносять оброблений білий рис та борошно. Краще – замініть їх на цільнозернові.
Намагайтеся збільшити споживання клітковини – овочів та фруктів.
Коментарі