Крім смакових властивостей, полуниця корисна для здоров'я. Вона наповнена вітамінами, клітковиною та антиоксидантами.
Gazeta.ua зібрала п'ять причин їсти полуницю частіше.
Користь для вагітних
У полуниці міститься фолієва кислота, яка корисна для матері та майбутньої дитини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно охолоджуватися у спеку
Нормалізує цукор у крові
Полуницю дозволяють включати до раціону діабетикам. Вона здатна запобігти різкому підвищенню рівня цукру в крові.
Містить вітамін С
З'їдаючи склянку ягід, ви забезпечуєте організм приблизно добовою нормою вітаміну.
Допомагає зберегти молодість
Полуниця містить потужні антиоксиданти, такі як пеларгонідин, елагова кислота, елаготаніни, які протистоять процесам старіння.
Не шкодить фігурі
На 100 г полуниці припадає 33 ккал.
Літній сезон пропонує нам безліч фруктів та овочів, які містять майже всі необхідні поживні речовини, допомагають підтримувати водний баланс в організмі, але при цьому практично не містять калорій. Поради, які допоможуть втримати водний баланс і зменшити вагу влітку зібрала Gazeta.ua.
Коментарі