субота, 24 липня 2021 11:28

Не Delta: науковці вивчають новий штам Covіd-19

Не Delta: науковці вивчають новий штам Covіd-19
У Великій Британії виявлено 16 осіб, заражених новим штамом коронавірусної хвороби. В основному недугу привозять з-за кордону. Фото: Polina Tankilevitch from Pexels

Британські вчені служби охорони здоров'я виявили новий штам коронавірусу - B.1.621. Чи діють проти нього наявні вакцини та чи важкий перебіг хвороби у заражених новим штамом Covid-19 - невідомо. Це питання активно досліджують..

Про це свідчать дані PHE.

У Великій Британії виявлено 16 осіб, заражених штамом B.1.621. Невідомо, чи викликає цей штам тяжчий перебіг захворювання, і наскільки дієві проти нього вакцини. В країні почалися лабораторні випробування, щоб визначити вплив нових мутацій на поведінку вірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'являться американські ліки від коронавірусу

Перший випадок зараження штамом B.1.621 зареєстрували в Колумбії у січні. З того часу його зафіксували у 26 країнах, але майже половина випадків - у США..

У Києві з'явилися тести для виявлення Covid-19 штаму Delta. Що стосується пандемії, то, дійсно, він є найрозповсюдженішим. Буде пріоритетним в циркуляції. В Україну його завезли з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Не Delta: науковці вивчають новий штам Covіd-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути