пʼятниця, 06 жовтня 2017 02:24

Назвали запахи, які роблять щасливим

Назвали запахи, які роблять щасливим
Запахи сосни, свіжоскошеної трави, дитячої присипки, квітів можуть робити людину щасливою. Фото: beautyworld2014.blogspot.com

Запахи сосни, свіжоскошеної трави, дитячої присипки, квітів можуть робити людину щасливою.

Це довели вчені з Кіотського університету, пише rd.com.

Сосна

Цей запах, який часто асоціюють із зимовими святами, допомагає зменшити стрес. Вчені з Кіотського університету вивчили японський звичай прогулюватися в лісі, що називають shinrin-yoku або "купання в лісі". У результаті депресія і тривога знижувалися в учасників дослідження в ті дні, коли вони гуляли сосновими лісами.

Цитрусові

Якщо треба збадьоритися, понюхайте лимон. Запах фруктів з вмістом вітаміну С покращує увагу та підвищує рівень енергії. А ще цей аромат знижує стрес.

Сонцезахисний крем

Це запах часто нагадує про подорожі в теплі країни та пляж. Він покращує настрій та розслабляє.

Свіжоскошена трава

Австралійські вчені виявили, що цей аромат розслабляє і навіть змушує відчувати радість, а також запобігає погіршенню ментальних відхилень у зрілому віці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 продуктів, які врятують від поганого настрою восени

Квіти

Найбільш цілющий запах мають лаванда або жасмин. Лаванда заспокоює та бореться з безсонням і депресією, а жасмин покращує настрій.

Розмарин

Цей запах покращує мозкову діяльність, адже поліпшує здатність пам'ятати складні події та завдання. На думку вчених, ці результати дослідження можуть стати початком для нового лікування втрати пам'яті.

Перцева м'ята

Олія з одного такого листочка здатна підняти настрій та стимулювати мозок і тіло. Дослідження показали, що спортсмени, які нюхали цей аромат, показували кращу продуктивність і краще дихали під час тренування.

Дитяча присипка

Цей запах часто викликає ностальгію в батьків, адже це спогади про щастя, яке вони відчували, коли їхні діти були маленькими. Експерти кажуть, що запах присипки нагадує про безпеку та захищеність, які ми відчували у дитинстві.

Правильне сервірування столу створює в домі яскравий настрій та атмосферу свята. Восени доречними є деталі у помаранчевих та червоних тонах. В цю пору року особливе місце займають сезонні фрукти, тому їх ставлять в центр столу. Доповнюють картину різнокольорові серветки та скатертина.

Зараз ви читаєте новину «Назвали запахи, які роблять щасливим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути