понеділок, 03 вересня 2018 18:19

Назвали дивовижні властивості соняшникового насіння

Назвали дивовижні властивості соняшникового насіння
Соняшникове насіння надовго дає відчуття насиченості. ФОТО: naturalfoodseries.com

Соняшникове насіння є ідеальним для перекусу. Воно надовго тамує голод і забезпечує організм безліччю корисних вітамінів та мінералів.

У 100 грамах соняшникового насіння міститься 79% добової потреби у жирах, 34% — у білках, і 7% — у вуглеводах. Пише ресурс про здорове харчування Naturalfoodseries.

Соняшникове насіння має таку користь для здоров'я людини:

1. Знижує рівень холестерину.

2. За рахунок високого вмісту кальцію, магнію, міді й фосфору зміцнює кістки й запобігає їх ламкості.

3. Покращує процес засвоєння глюкози, допомагаючи при цьому організму регулювати її рівень.

4. Містить 76% добової потреби в селені. Цей мікроелемент сприяє очищенню організму від продуктів обміну речовин і стимулює відновлення клітин, пошкоджених токсинами.

5. Є багатим джерелом вітаміну Е: у 100 грамах насіння міститься 166% добової потреби організму. Ця речовина захищає клітини шкіри від згубного впливу ультрафіолету й сприяє її омолодженню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти для швидкого очищення печінки

6. Завдяки високому вмісту білків сприяє швидкому відновленню пошкоджених клітин організму й покращує імунітет. Є відмінною альтернативою м'ясного білку.

7. Допомагає швидко й надовго втамувати голод. Покращує обмін речовин.

8. Дозволяє зменшити ризик розвитку раку. Усе завдяки високому вмісту речовин, які захищають клітини організму від пошкодження внаслідок окиснювальних процесів. Також за рахунок клітковини, яка полегшує очищення прямої кишки від відходів, тим самим зменшуючи ризик розвитку в ній раку.

9. Покращує сон і настрій. Магній, який міститься в соняшниковому насінні, сприяє підвищенню рівню гормону радості й зменшенню гормону стресу. Окрім того, у цьому продукті є амінокислоти, які допомагають зміцнити сон і позбутися тривожності.

10. Корисний для гіпертоніків. Містить кальцій, магній, калій — мінерали, які допомагають стабілізувати тиск і покращити стан судин.

11. Сприяє росту й блиску волосся, збільшенню його об'єму. Усе за рахунок того ж вітаміну Е, а також завдяки кальцію, магнію, калію й залізу, які стимулюють утворення нових клітин крові й тим самим покращують кровообіг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти з найбільшою кількістю вітамінів

У 100 грамах соняшникового насіння міститься 584 кілокалорії. Цей продукт багатий на такі корисні речовини, як кальцій, фолієва кислота, залізо, вітаміни Е і групи В, магній, фосфор, цинк, мідь, калій, селен й омега-3 жирні кислоти.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дивовижні властивості соняшникового насіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути