Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2024 22:45

Назвали шість найкорисніших продуктів, які мають бути в раціоні. Перелік здивує

Назвали шість найкорисніших продуктів, які мають бути в раціоні. Перелік здивує
Назвали найкорисніші продукти, які варто додати до раціону Фото: pinterest

Коли йдеться про здорове харчування, важливо знати, які продукти мають бути обов'язково на вашому столі.

Дієтологиня Наталі Б. Аллен назвала продукти, які можна додати в раціон і поповнити запас корисних речовин, пише The Wahsington Post.

Виноград: дехто думає про нього як про маленькі шматки цукру. Це правда, що це один із найсолодших фруктів, у половині чашки якого міститься 12 грамів цукру. Але цукор у фруктах засвоюється повільніше і не спричиняє таких самих стрибків цукру в крові, як звичайний, пояснила дієтологиня Саманта М. Куган.

"Виноград також містить клітковину і вітамін К, важливі для здоров'я серця і кісток", - сказала Куган. Крім того, він містить ресвератрол, потужний антиоксидант, який може допомогти знизити ризик низки хронічних захворювань, включно з хворобами серця, деякими видами раку і хворобою Альцгеймера.

Курячі стегна: Аллен зазначила, що куряча грудка містить трохи більше білка, але стегна містять більше заліза, мінералу, якого не вистачає в раціоні багатьох літніх людей.

Заквасочний хліб: хоча більшість заквасочних хлібів готуються з білого борошна, це більш розумний вибір, ніж звичайний білий хліб. Різниця в тому, що закваска використовує ферментоване борошно і воду "закваску", що містить натуральні дріжджі замість комерційних дріжджів. (Якщо в списку інгредієнтів є дріжджі, хліб не приготований з ферментованою закваскою). У міру того, як тісто піднімається, воно створює кислоти, які уповільнюють засвоєння крохмалів. У результаті "закваска не підвищує рівень цукру в крові так швидко, як звичайний білий хліб", - пояснила дієтолог Елізабетта Політі.

Макарони, рис і картопля, що залишилися: не викидайте залишки вчорашньої їжі. Охолодження приготованого рису, макаронів і картоплі перебудовує молекули крохмалю, утворюючи тип волокон, званий резистентним крохмалем. Він розщеплюється в товстому кишківнику, що створює коротколанцюгові жирні кислоти, які живлять корисні бактерії в кишківнику. А рівень цукру в крові може підвищуватися повільніше після їжі з резистентним крохмалем.

Попкорн: коли він не плаває в олії та солі, попкорн є однією з найкорисніших закусок. "Попкорн - це цільне зерно. У ньому багато клітковини, яка сповільнює травлення, тому ви довше відчуваєте ситість", - сказала Куган. Порція з трьох чашок забезпечує 3,5 грама клітковини - приблизно 14% від необхідної щоденної кількості і всього за 91 калорію.

Ця закуска також містить захисні антиоксиданти, звані поліфенолами. Дослідження показують, що ферулова кислота, один з антиоксидантів попкорну, знижує кров'яний тиск і накопичення холестерину в артеріях, що може запобігти діабету і серцевим захворюванням.

Коулслоу: "Порівняно з іншими стравами, такими як макарони з сиром або картопляний салат, коулслоу - очевидний вибір. У ньому менше калорій і жиру та більше вітамінів", - сказала Куган. Це тому, що капуста, зірка коулслоу, багата на клітковину, вітамін С і глюкозинолати, сполуки, які можуть захищати клітини від ушкодження, що викликає рак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрукти та овочі серпня, які варто додати до щоденного раціону

В огляді досліджень за 2013 рік ідеться, що люди, які їли найбільше капусти, знизили ризик розвитку колоректального раку на 24% порівняно з тими, хто рідко їв цей овоч.

Кімчі: основний продукт корейської кухні, кімчі, приготований з овочів (зазвичай капусти) і пасти з гострого перцю, надає стравам пряного, кислуватого присмаку. Оскільки він ферментований, він забезпечує "хороші" бактерії, так звані пробіотики, які можуть допомогти в разі запалення, травлення і здоров'я кишечника.

Кімчі знижує рівень холестерину, жиру в організмі та артеріального тиску. Він також може збільшити різноманітність природних "хороших" бактерій, які живуть у кишечнику. Використовуйте його як приправу до страв із рису та яєць або додавайте його в сендвічі та тако.

Жінкам, яким за 40, лікарі рекомендують на сніданок з'їдати два основні продукти, які вважаються "еліксиром молодості". Йдеться про курячі яйця зі шпинатом.

Обидва продукти вкрай корисні для здоров'я жінок саме у цьому віці. Такий сніданок підтримуватиме здоров'я жіночої статевої системи, захищатиме від передчасного старіння і забезпечуватиме організм енергією на тривалий проміжок часу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали шість найкорисніших продуктів, які мають бути в раціоні. Перелік здивує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути