У спекe смертельно небезпечною є таранька. Вона солона й затримує в організмі воду. Тому не відбувається теплообмін і підвищується тиск.
Про це розповіла Gazeta.ua Марія Крашук, столична терапевтка.
"Листовий салат, огірки, селера, помідори сприяють природному охолодженню організму, запобігають перегріванню й тепловому удару. З фруктів - це кавуни й дині. Ще всі вони багаті на калій, який регулює втрату рідини від потовиділення", - пояснила лікарка.
У спеку шкідливо їсти макарони, смажені страви й білкові продукти. Вони підвищують обмін речовин і розігрівають організм.
Обмежити солоне й солодке, бо це посилює спрагу. Краще вживати узвари, йогурт, зелений чай, варені м'ясо й рибу. Така їжа в спеку покращує сон і підвищує працездатність.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо раптово стало погано на сонці
Лікарка застерігає від уживання зайвої води, наскільки б сильно не хотілося пити. Не треба пити замість двох літрів чотири. Надлишок води навантажує серце й судини, підвищує тиск. Краще у звичну дозу додати лимонний сік.
Набряк щиколоток і біль у животі можуть бути ознакою серцевої недостатності. Здається, що різка пекучість у шлунку, а насправді болить серце. Також іноді може відчуватися біль у щелепі чи спині.
Коментарі