середа, 30 червня 2021 11:10

П'ять незвичних симптомів, які вказують на хвороби серця

П'ять незвичних симптомів, які вказують на хвороби серця
Серцевий напад визначають по болю в серці. Фото: medifinanse.pl

Набряк щиколоток і біль у животі можуть бути ознакою серцевої недостатності. Здається, що різка пекучість у шлунку, а насправді болітиме серце. Також іноді може відчуватися біль у щелепі чи спині.

Про це розповів Gazeta.ua Андрій Капталан, кардіолог, завідувач відділення Клініки для дорослих Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

"Біль у грудях – один з найпоширеніших симптомів серцево-судинних захворювань. Біль має характер стискання. З'являються відчуття вантажу, що тисне на груди. Це не можна ігнорувати, особливо, якщо регулярно повторюється", - пояснив лікар.

Також маловідомим симптомом є прискорене серцебиття та блідість шкіри. Вони виникають через те, що кров людини, яка страждає на захворювання серцево-судинної системи, погано циркулює, а в клітини не надходить необхідна кількість кисню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як рятують серце - унікальні фото з операційної

Біль у лівій руці чи біль, що віддає в шию, найімовірніше пов'язаний із серцем.

Має насторожити потовиділення у стані спокою. Це свідчить про ускладнення в роботі серцево-судинної системи або раптовий серцевий напад. Людину кидає в холодний піт, а потім починається надмірне потовиділення.

Хвороби серця посідають перше місце поміж причин смертності в Україні, випереджають навіть рак. Щороку в державі реєструють 50 тис. випадків інфаркту міокарда. Недуга підступна. Може роками даватися взнаки симптомами, які, на перший погляд, не є характерними для неї.

Про те, як убезпечитися від інфаркту, що має насторожити та як Covid-19 вплинув на серцево-судинні захворювання розповіла Ганна ‌Солощенко,‌ ‌столичний кардіолог.

Зараз ви читаєте новину «П'ять незвичних симптомів, які вказують на хвороби серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути