неділя, 27 червня 2021 15:03

Що робити, якщо раптово стало погано на сонці

Що робити, якщо раптово стало погано на сонці
У спеку рятує вода і висока подушка. Фото: uatv.ua

У спеку треба намочити зап'ястя у холодній воді на 15 секунд. Інакше виникне головний біль через підвищене навантаження на серце. Від цього з'являється задишка та стискає у грудях.

Про це розповіла Gazeta.ua Марія Крашук, столичний терапевт.

"Коли ж відчуваєте, що втрачаєте свідомість, то варто потерти мочки вуха або стиснути кінці мізинців. Під час тривалої роботи з нахиленою головою стискаються судини. Від цього менше доходить кров до хребта і хребці гірше рухаються. Щоб усунути біль, треба лягти на високу подушку. На лоб покласти пляшку з водою", - порадила лікар.

Як тиск піднявся і пішла з носа кров, треба на потилицю покласти холод, а крила носа затиснути. Так посидіти 5 хв. Потім вставити у ніздрю ватний тампон, змочений в оцтовому розчині — 1 ч. л. на склянку води. Від кислоти рана швидше затягнеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кардіолог назвав шкідливу звичку, яка вбиває кожного п'ятого сердечника

Крім підвищення тиску і нудоти є нові симптоми перегріву на спеці. Це дратівливість, проблеми із зором та судоми м'язів. Вони можуть бути твердими, болять і спазмуються.

Автомобільна або туристична аптечка має бути при собі під час подорожі. У багатьох супермаркетах продаються вони вже зібрані, але їх наповнення не може допомогти при екстреній ситуації. Краще зібрати її самому.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо раптово стало погано на сонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути