четвер, 01 липня 2021 10:41

Назвали найшкідливіші у спеку продукти

Назвали найшкідливіші у спеку продукти
Помідори та шпинат допоможуть охолодитися у спеку. Фото: health.24tv.ua

У спекe смертельно небезпечною є таранька. Вона солона й затримує в організмі воду. Тому не відбувається теплообмін і підвищується тиск.

Про це розповіла Gazeta.ua Марія Крашук, столична терапевтка.

"Листовий салат, огірки, селера, помідори сприяють природному охолодженню організму, запобігають перегріванню й тепловому удару. З фруктів - це кавуни й дині. Ще всі вони багаті на калій, який регулює втрату рідини від потовиділення", - пояснила лікарка.

У спеку шкідливо їсти макарони, смажені страви й білкові продукти. Вони підвищують обмін речовин і розігрівають організм.

Обмежити солоне й солодке, бо це посилює спрагу. Краще вживати узвари, йогурт, зелений чай, варені м'ясо й рибу. Така їжа в спеку покращує сон і підвищує праце­здатність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо раптово стало погано на сонці

Лікарка застерігає від уживання зайвої води, наскільки б сильно не хотілося пити. Не треба пити замість двох літрів чотири. Надлишок води навантажує серце й судини, підвищує тиск. Краще у звичну дозу додати лимонний сік.

Набряк щиколоток і біль у животі можуть бути ознакою серцевої недостатності. Здається, що різка пекучість у шлунку, а насправді болить серце. Також іноді може відчуватися біль у щелепі чи спині.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найшкідливіші у спеку продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути