Ексклюзиви
вівторок, 02 січня 2018 05:28

Назвали простий спосіб як змусити мозок активно працювати

Назвали простий спосіб як змусити мозок активно працювати
10-хвилинне тренування здатне підвищити розумову діяльність на 14%. Фото: twitter.com/palaciodlamente

Більшість рекомендацій з підсилення роботи мозку полягає у систематичній фізичній активності тривалістю не менше 20 хвилин. Проте науковці виявили, що навіть єдиноразове 10-хвилинне тренування здатне посилити розумову продуктивність.

Таких висновків дійшли в Університеті Західного Онтаріо, пише видання "Мedportal".

"Деякі люди не можуть дотримуватися довгострокового режиму вправ через брак часу або фізичних особливостей. Але наше дослідження показало, що навіть одноразова короткочасна тренування, наприклад, ходьба або коротка поїздка на велосипеді, може принести безперечну користь здоров'ю мозку", - сказав професор Метью Хіт.

Під час експерименту люди сидячи читали пресу, а після цього розв'язували логічні завдання. На другому етапі ті самі особи перед тестування тренувалися впродовж 10 хвилин на велотренажерах. У результаті показали на 14% кращі результати, ніж у першому випадку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені: Відеоігри корисні для пам'яті

Тому дослідники радять перед іспитом чи іншим значним когнітивним навантаженням виконати серію нескладних фізичних вправ. Також короткочасна активність піде на користь літнім особам, у яких виявлена рання стадія слабоумства.

Науковці виявили, що суїцидальні думки можуть провокувати запалення мозку. Вони впливають перш за все на ту частину кори мозку, яка відповідає за ухвалення рішень, очікування винагороди та управління емоціями.

Зараз ви читаєте новину «Назвали простий спосіб як змусити мозок активно працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути