
Нутриціолог Катерина Маркова назвала продукт, який допоможе запобігти дефіциту заліза в організмі.
Про це вона розповіла РІА "Новини".
Таким продуктом є печінка тріски. Крім заліза вона містить ще й велику кількість мінералів, а також вітамінів А, В12 і D. Тим не менш, фахівець попередила і про небезпеку, яка супроводжує цей продукт.
"Варто попередити про те, що тріска є досить великою морською рибою. Це говорить про високий рівень накопичення ртуті та інших важких металів – як загалом у рибі, так і особливо у печінці. Тому рекомендується вживати такий тип продуктів не частіше ніж один раз на тиждень", — заявила Маркова.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про норму цукру в день без шкоди для здоров'я
Крім того, вона додала, що віддавати перевагу слід уже перевіреному виробнику, а також підкреслила, що від печінки тріски слід відмовитися людям, у яких спостерігаються проблеми з печінкою, нирками або жовчним пузирем.
Лікарі радять майбутнім мамам формувати свій раціон відповідно до терміну вагітності. Завдяки цьому малюк отримуватиме всі необхідні йому елементи саме тоді, коли їх дійсно потребуватиме.
Коментарі