пʼятниця, 01 березня 2019 19:41

Назвали предмети, які не обов'язково виймати з горла після задишки

Назвали предмети, які не обов'язково виймати з горла після задишки
Євген Симонець дорослим сторонні предмети дістає під місцевим знеболенням, а дітям — під загальним Фото: Катерина Романчук

Пластик, тонкі кістки, насінини чи горіхи на знімку не розрізнити. Тому коли людина подавиться і забуде, то при кашлі лікує бронхіт.

Коли стороннє тіло перекриває трахею, людина перестає дихати. Наприклад, цілий горіх. Тоді чекати небезпечно. Якщо не виймати сторонній предмет понад тиждень, легеня в цьому місці починає гнити. Це запальний процес. Органічна речовина, наприклад лушпиння горіхів, почне розкладатися.

Про це розповідає Євген Симонець, столичний пульмонолог, власник клініки "Symonets Doc Center".

"Найважче виймати з горла круглі й гострі речі. Їх неможливо вхопити цапками. 4-річна дівчинка жувала олів'є і бігала кімнатою. Вдихнула шматок моркви. Вона м'яка. Щипці відламували шматки, а відсмоктувачем не міг витягнути, бо була завелика. Півтори години під наркозом видаляв", - говорить лікар.

Дорослим сторонні предмети дістають під місцевим знеболенням, а дітям — під загальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перець чилі замість меду - назвали нові засоби від кашлю

А от цукерку, яка не закриває трахеї і може розтанути, не витягають.

Спати рекомендується на лівому боці. Таке положення є ідеальним для серцево-судинної й дихальної систем, іде на користь органам травлення й імунітету. Також полегшує тиск на м'язи шиї й спини.

Під час сну на лівому боці шлунок не тисне на підшлункову залозу. Завдяки цьому травні ферменти залози легко проходять у потрібному їм напрямку й повноцінно виконують свою функцію. До того ж у цьому положенні їжа без проблем пересувається з тонкого кишечнику в товстий. Також саме на лівому боці не підвищується кислотність шлункового соку. Сон у положенні на правому, навпаки, створює ідеальні умови для появи печії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали предмети, які не обов'язково виймати з горла після задишки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути