субота, 10 серпня 2019 21:24

Назвали повсякденну їжу, яка викликає прищі

Назвали повсякденну їжу, яка викликає прищі
Прищі виникають від тортів Фото: dietolog.pl.ua

Влітку дерматоз найчастіше вражає людей. Велику роль в цьому відіграє засмага на пляжі. Надлишок сонця знижує місцевий імунітет шкіри, підсилює секрецію шкірного сала, чим і загострює проблему.

Про це розповідає Марина Сторожук, дерматовенеролог із Буковинського державного медичного університету.

Це хронічне захворювання шкіри, яке проявляється висипами на щоках, лобі, підборідді. Має схильність до затяжного перебігу, рецидивів.

Причиною виникнення висипів також є куріння, алкоголь, гаряча й гостра їжа. Вони розширюють судини. Від того набрякає шкіра й посилюються запальні процеси. До внутрішніх чинників належать захворювання органів травлення, обмінні порушення, хронічні інфекції.

"Якщо запалення найчастіше виникає на лобі, можливо, причина в хворобах тонкого кишечника. Висипи над верхньою губою — проблеми товстого кишечника, в зоні міжбрів'я — печінки, на носі — дванадцятипалої кишки. На вилицях і щоках — шлунка, - розповідає спеціаліст.

Для виявлення причини треба обстежитися в терапевта, ендокринолога, гастроентеролога, імунолога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Худни швидко: секрети правильного харчування

Крім лікування, призначають дієту. Дозволено їсти хліб, варене чи приготоване на пару м'ясо, рибу, овочі. Також корисні крупи та бобові, кисломолочні продукти.

Незбалансований раціон змінює склад шкірного сала — воно стає тягуче і щільне. На шкірі утворюється багато вузлів, які згодом перероджуються у прищі. Замість газованих напоїв, тортів і тістечок слід вживати овочі, рибу, горіхи та зелень.

Правильний раціон харчування допоможе не лише мати здоровий організм і бажану фігуру, а й вплине на міцність нігтів, красу волосся та здоров'я шкіри.

Які продукти харчування потрібно ввести у свій раціон вже зараз, про це пише Cosmopolitan. Після дотримання цих правил, можна забути про відвідини косметолога.

Зараз ви читаєте новину «Назвали повсякденну їжу, яка викликає прищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути