Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2019 03:28

Що їсти, аби забути про походи до косметолога

Що їсти, аби забути про походи до косметолога
Аби мати здорову шкіру обличчя треба слідкувати за харчуванням. Фото: з відкритих джерел

Правильний раціон харчування допоможе не лише мати здоровий організм і бажану фігуру, а й вплине на міцність нігтів, красу волосся та здоров'я шкіри.

Які продукти харчування потрібно ввести у свій раціон вже зараз, про це пише Cosmopolitan.

Жирні сорти риби

Сьомга, тунець, форель – саме ці види риби містять у своєму складі велику кількість Омега-3. Це один із найсильніших антиоксидантів, який не дозволяє колагену руйнуватися. На додаток, жирні кислоти можна знайти в яйцях, горіхах, а також різних видах олії (кукурудзяна, соєва, лляна). Омега-3 чудово захищає шкіру від ультрафіолетових променів, покращує роботу репродуктивної системи та бореться із проявами алергії.

Продукти, багаті клітковиною

Дієтологи запевняють, що 30 г харчових волокон на день можуть запобігти розвитку багатьох захворювань, особливо пов'язаних із травною системою. Особливо багаті на клітковину огірки та помідори, морква, малина, спаржа, ківі, груша тощо. Звертаємо твою увагу на те, що ці овочі та фрукти краще термічно не обробляти. Вживай їх у їжу у свіжому вигляді.

Продукти з високим вмістом тирозину

Амінокислота тирозин підвищує апетит, знижує сонливість, допомагає контролювати настрій і позбавляє депресії. Джерела тирозину: м'ясо, морепродукти, печінка, бобові, горіхи, позитивно впливають на роботу нервової системи, усувають ознаки ПМС і покращують загальний стан шкіри.

Продукти, у складі яких є хлорогенова кислота

Цей вид кислоти чудово справляється з вірусом кишкової палички та герпесом. Вона є у смажених видах кави, у зеленій каві її в декілька разів більше. Багаті на хлорогенову кислоту також артишоки, картопля, баклажани, яблука та барбарис.

Вівсяне молоко

Вживання вівсяного молока позитивно впливає на стан шкіри, адже покращує обмінні процеси, травлення, а також активно бореться з алергією. Німецький дерматолог Йаель Адлер протягом свого дослідження виявив, що коров'яче молоко провокує надмірне виділення сальних залоз, а також провокує запальні процеси не тільки у вигляді висипань на шкірі, а й всередині організму. І всього цього можна уникнути, замінивши молоко тваринного походження на рослинне.

Зараз ви читаєте новину «Що їсти, аби забути про походи до косметолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути