вівторок, 26 березня 2019 17:21

Назвали перший прихований симптом діабету

Назвали перший прихований симптом діабету
Аналіз на діабет найкраще робити за 2 години після їжі Фото: uk.etcetera.media

Пацієнти про цукровий діабет найчастіше дізнаються випадково. На кожного зареєстрованого, трапляється 2 інші людини. Вони навіть не підозрюють про свій стан. У небезпеці ті, хто мають надлишкову вагу, мало рухаються чи спадково схильні до цього захворювання.

Про це розповідає Юлія Дяченко, столичний ендокринолог.

"При діабеті першою з'являється постійна сухість у роті. Як тільки помітили, що дитина чи дорослий почали забагато пити, одразу варто здати аналіз крові на цукор, гемоглобін і тест толерантності до глюкози. Якщо рівень цукру менш як 5,6 мілімоль на літр, то хвилюватися не варто. А якщо вище, але не досягає 7 одиниць, треба провести тест на толерантність до вуглеводів", - уточнює спеціаліст.

Спочатку людина здає натщесерце аналіз на цукор. Потім випиває 75 г глюкози, розчиненої в склянці теплої води. Після — має посидіти спокійно 2 год, щоб показники були точні.

Потім здає аналіз повторно. При підтвердженні діагнозу варто періодично вимірювати рівень цукру. Найкраще робити це за 2 год. після їжі.

Також до ендокринолога варто звернутися, коли помітили, що зір не фокусується на предметі чи є мушки перед очима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 відтінків жиру: про що розкажуть жирові відкладення на тілі

Україна посіла перше місце в Європі за смертністю від серцево-судинних хвороб. Передумови до 4 смертей із 10 створило неправильне харчування.

Проблема в тому, що в раціоні українців наявна завелика кількість білого хліба, солодощів, солі, смаженої на соняшниковій олії їжі, переробленого м'яса й алкоголю. При цьому зовсім мало цільнозернових злаків, фруктів, риби, горіхів і бобових.

Зараз ви читаєте новину «Назвали перший прихований симптом діабету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути