Ексклюзиви
субота, 27 лютого 2021 00:55

Назвали найміцніший алкогольний напій у світі

Назвали найміцніший алкогольний напій у світі
Дію ігристого на організм учені пояснюють фактором бродіння і рецептурою приготування напою. Фото: Pixabay

Вчені назвали ігристе вино (шампанське) одним із найнебезпечніших спиртних напоїв. Справа в бульбашках, які сприяють швидкому проникненню алкоголю у кров. Це і є причиною стрімкого сп'яніння.

Незважаючи на низький вміст спирту в шампанському, воно куди сильніше "б'є" в голову ніж вино, в якому міститься такий самий відсоток алкоголю. Дію ігристого на організм учені пояснюють фактором бродіння і рецептурою приготування напою, пише Live Science.

Для участі в дослідженні вчені Каліфорнійського Університету запросили 20 осіб, яким запропонували спробувати різні напої – як з алкоголем, так і без.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які напої підвищують артеріальний тиск

У першому випадку учасникам пропонували склянку горілки в чистому вигляді. У другому випадку – горілку, змішану з водою. У третьому випадку – горілку, змішану з такою самою кількістю газованої води.

Перед кожним сеансом учасникам рекомендували утриматися від вживання їжі на ніч, а напої вони випивали натщесерце на ранок наступного дня. Протягом чотирьох годин експерти вимірювали концентрацію алкоголю в крові, використовуючи алкотестер.

Результати показали, що газована горілка набагато швидше підвищувала концентрацію алкоголю в крові, ніж чиста і розбавлена звичайною водою горілка.

Зелений чай століттями славився своїми численними перевагами для здоров'я. Учені виявили несподівану корисну властивість цього напою.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найміцніший алкогольний напій у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути