неділя, 21 лютого 2021 23:27

Які напої підвищують артеріальний тиск

Які напої підвищують артеріальний тиск

Високий артеріальний тиск може викликати пошкодження внутрішніх стінок артерій і утворення бляшок. Медики назвали напої, які підвищують артеріальний тиск.

Енергетики

Згідно з дослідженням клініки Майо, артеріальний тиск підвищують енергетичні напої. В експерименті взяли участь 25 здорових людей із середнім віком 29 років. Дослідники взяли зразки крові у випробовуваних і виміряли їх артеріальний тиск через 30 хвилин після того, як учасники закінчили пити енергетик. З'ясувалося, що він викликав підвищення систолічного артеріального тиску на 6,2% і підвищення діастолічного тиску на 6,8%, пише "Країна Здоров'я".

Багато кофеїну

Негативно на артеріальний тиск впливає і кофеїн. Однак це індивідуально для кожної людини. "Щоб дізнатися, чи може кофеїн підвищити ваш кров'яний тиск, перевірте його перед тим, як пити напій з кофеїном, і ще раз через 30-120 хвилин після цього", - радить доктор Шелдон Шепс з клініки Майо. Якщо кров'яний тиск підвищується приблизно на 5 -10 пунктів, то потрібно обмежити вживання кофеїну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили лікувальну властивість перцю чилі

Вживання газованої води і молочних коктейлів

Також потрібно бути обережними з газованими напоями і солодкими коктейлями. Багато з них містять кофеїн, але, крім цього, вони дуже калорійні. Часте вживання таких напоїв призводить до збільшення ваги, що, в свою чергу, підвищує ризик гіпертонії.

Алкоголь

Підвищити артеріальний тиск може і алкоголь. Нечасте вживання спиртного надає на тиск тільки тимчасове вплив. Однак, якщо пити алкоголь регулярно, це призводить до хронічного підвищення показників, розповіла кардіолог Франсіско Лопес-Хіменес.

У ряді випадків ібупрофен здатний привести до більш серйозних проблем зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Які напої підвищують артеріальний тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути