пʼятниця, 26 лютого 2021 23:30

Медики виявили несподівану властивість зеленого чаю

Медики виявили несподівану властивість зеленого чаю

Зелений чай століттями славився своїми численними перевагами для здоров'я. Учені виявили несподівану корисну властивість цього напою.

З'ясувалося, що зелений чай може бути засобом, що запобігає облисіння і прискорює ріст волосся. Напій багатий антиоксидантами, причому більшість з них походять із сполук, відомих як катехіни. Найпотужніший катехін в зеленому чаї-галлат епігаллокатехіна (EGCG). Саме він пов'язаний зі зниженням ризику серцевих захворювань і деяких видів раку, пише Express з посиланням на дослідження в US National Library of Medicine.

EGCG також корисний для здоров'я волосяних фолікулів і епідермісу. Речовина скорочує випадання волосся, перешкоджає їх витончення, лікує лупа, псоріаз і позбавляє від лущення шкіри голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили неймовірні властивості лимону

Також було встановлено, що зелений чай впливає на ріст волосся. Зокрема, EGCG може бути корисним у профілактиці або лікуванні андрогенної алопеції за рахунок механізму вибіркового інгібування активності 5-альфа-редуктази. Учені припускають, що EGCG стимулює ріст людського волосся завдяки проліферативній і антиапоптотичній дії, що чиниться на клітини волосяного сосочка.

Високий артеріальний тиск може викликати пошкодження внутрішніх стінок артерій і утворення бляшок. Медики назвали напої, які підвищують артеріальний тиск.

Зараз ви читаєте новину «Медики виявили несподівану властивість зеленого чаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути