Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 01:55

Назвали найбільш корисний молочний продукт

Назвали найбільш корисний молочний продукт
Ще одна перевага сиру полягає в тому, що він містить повноцінний білок, життєво необхідний організму людей. Фото: Pixabay

Для людського організму більш корисним, ніж молоко та інші молочні продукти є сир. Кандидат медичних наук Костянтин Спахов пояснив, чому лікарі так вважають.

"Сир корисніший за молоко і молочних продуктів – в ньому практично немає лактози, молочного цукру. В останні роки доведено, що цей цукор реально шкідливий", – розповів терапевт виданню "Аргументи і факти".

Ще одна перевага сиру полягає в тому, що він містить повноцінний білок, життєво необхідний організму людей. За словами лікаря, сир є його найбагатшим джерелом в порівнянні з іншими молочними продуктами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкорисніший хліб

Але як же бути з тим, що сир, крім іншого, містить багато жиру? Лікар пояснив, що хоча це дійсно так, жир з сиру людське тіло засвоює абсолютно особливим чином, тому навіть з урахуванням своє жирності він продовжує залишатися найкориснішим в порівнянні з іншою "молочкою".

"Сир володіє особливою матрицею, тому жир засвоюється з нього інакше, ніж з молочних продуктів. Нещодавно в Ірландії було проведено дослідження, що показує, що сир набагато менше підвищує холестерин в крові, ніж вершкове масло", – зауважив Спахов.

Один з найпопулярніших у світі напоїв виявився дуже корисним для організму. Зокрема, він позитивно впливає на роботу мозку і сердця.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільш корисний молочний продукт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути