Іспанські вчені з Інституту з наукових досліджень продуктів харчування в Мадриді заявили, що вино захищає нервові клітини. Його вживання - гарна профілактика хвороб Паркінсона й Альцгеймера.
Однак при вживанні цього напою слід дотримуватися дозування, пише comments.ua.
Дослідники повідомили, що в організмі людей, які регулярно і помірно споживають вино, утворюються особливі хімічні речовини - метаболіти. Вони здатні захищати нервові клітини від загибелі в результаті стресу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три оригінальні алкогольні напої, яких не знайти в магазині
"Ці речовини проявляють свою захисну активність на різних стадіях молекулярного процесу руйнування клітин. Саме ця властивість лежить в основі їх високої ефективності", - йдеться в повідомленні.
Корисна дія вина також пов'язана зі станом кишкової мікрофлори.
Вчені з Бостонського університету довели, що регулярне вживання пива зменшує ризик розвитку каменів у нирках вдвічі.
Коментарі