Удома можна приготувати оригынальні лікери, настоянки та пиво. На смак вони будуть кращими, ніж куплені. Додавши до них лід та інші напої, вийдуть оригінальні коктейлі.
Грушева сангрія
Інгредієнти:
1 л білого напівсолодкого вина
0,5 л яблучного соку
1 склянка грушевого соку
1 яблуко
1 груша
0,5 ч. л. кориці
Приготування:
Змішати вино, яблучний та грушевий сік. Додати порізані кубиками яблуко та грушу і корицю.
Перемішати і поставити у холодильник на 2–3 год. Перелити напій у глечик і подати до столу. У холоді сангрію можна зберігати три-чотири дні.
Буде напій янтарного кольору зі шматками яблук. Напівсолодке вино можна замінити сухим.
Солодке пиво
Інгредієнти:
5 л води
1 кг перлової крупи
1 кг цукр
30 г сушеного хмелю
30 г сухих дріжджів
Приготування:
Поставити на великий вогонь каструлю з товстим дном і налити 5 л води. Довести до кипіння та зменшити вогонь.
Смажити на сухій сковороді крупу до темно-коричневого кольору. Додати її в киплячу воду. Варити 2 год.
За 10 хв. до готовності додати цукру. За 2 хв. до готовності всипати хміль.
Зняти каструлю з вогню. Процідити через марлю і дає пиву охолонути до кімнатної температури.
Окремо розвести сухі дріжджі у невеликій кількості напою, щоб утворилася дріжджова шапочка. Налити розведені дріжджі в пиво. Накрити кришкою, укутати каструлю пледом. Поставити у тепле темне місце на чотири-п'ять днів. Раз на день знімати з поверхні піну.
Коли термін дозрівання закінчиться, налити в темну скляну пляшку чи дерев'яну невелику бочку. Поставити у прохолодне місце на добу. А тоді можна пити.
Амаретто
Інгредієнти:
1/2 склянки окропу
50 г мигдалю
3 бутони гвоздики.
30 г абрикосових ядер
0,5 ч. л. кориці
300 г цукру
0,5 ст. л. ванільного цукру
100 мл води
0,5 л горілки
1 ст. л розчинної кави
Приготування:
Мигдаль залити окропом на 5 хв. Підсушити і покласти на суху сковороду. Смажити до золотистого кольору. Перед вимиканням вогню, додати гвоздику.
Помити абрикосові ядра і засипати їх і підсмажений мигдаль у банку. Додати корицю та перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чого робили перші соломинки для коктейлю
Для цукрового сиропу цукор змішати із чвертю склянки води. Нагріти на малому вогні та перемішати, доки суміш не стане карамельного кольору.
Додати ванільного цукру і 100 мл води. Перемішати та вилити на горіхи. Охолодити і налити горілку. Для кольору додати каву і закрити банку кришкою. Поставити в холодне місце на місяць настоюватися. Двічі на тиждень струшувати, щоб інгредієнти змішалися. Потім процідити лікер через ватний тампон. Зберігається лікер протягом півроку.
Коментарі