Простий і легкий сніданок може стати справжньою підтримкою для здорового кишківника. Саме такою є кукурудзяна каша.
Вона легко перетравлюється, не обтяжує організм і водночас допомагає збалансувати мікробіом.
Чим корисна кукурудзяна каша
Не містить глютену, тож підходить людям з непереносимістю.
Багата на цінні мінерали: фосфор, магній, цинк, калій, мідь, селен і марганець.
Сприяє нормальній роботі кишківника та прискорює обмін речовин.
Швидко насичує енергією, забезпечуючи легкість травлення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке насіння їсти, щоб зміцнити серце й нервову систему: відповідь дієтолога
Як смачно приготувати кукурудзяну кашу
Закип'ятіть близько 200 мл води, додайте сіль і ложку олії.
Коли вода закипить, всипте 2,5 ложки кукурудзяного борошна та варіть на повільному вогні 2-3 хвилини.
За бажанням можна додати сир, насіння льону або соняшника, а також залити теплим молоком.
Краще перемішувати дерев'яною ложкою, щоб уникнути окислення металом.
Таку кашу достатньо готувати раз в тиждень, щоб підтримувати мікробіом кишківника.
Ранкові харчові звички можуть впливати не лише на рівень енергії, а й на здоров'я серця та судин. Вживання цільнозернових продуктів значно зменшує ризик передчасної смерті. Достатньо лише регулярно снідати невеликими порціями вівсяної каші.
При регулярному вживанні вівсянки ризик смерті від серцево-судинних захворювань зменшується на 15-20%.




















Коментарі