четвер, 15 червня 2017 13:43

На медицину додатково виділили 25 млрд грн

На медицину додатково виділили 25 млрд грн
За 3 роки збільшиться фінансування медичних послуг Фото: kiev.vgorode.ua

Кабмін прийняв бюджетну резолюцію на 2018-2020 роки, яка передбачає фінансування всіх етапів реформи охорони здоров'я і дає можливість планувати розвиток медичної галузі на кілька років вперед.

Про це повідомляє МОЗ.

"Протягом 2018-2020 років бюджет на пакет медичних послуг зросте з 55 мільярдів гривень до 81,2 мільярда гривень. Тобто на 25,7 мільярда гривень за 3 роки збільшиться обсяг фінансування медичних послуг. У перший рік реформи (2018 рік) фінансування збільшиться на 10 мільярдів, 2019 року - орієнтовно на 8,2 мільярда гривень, 2020-го - на 7,3 мільярда гривень. Згадані 10 мільярдів насамперед підуть на реформу первинки", - повідомив Павло Ковтонюк, заступник міністра охорони здоров'я України.

Уряд затвердив щорічне фінансування програми "Доступні ліки". Цьогоріч держава виділила 500 млн грн на відшкодування ліків за 3 напрямками захворювань.

"Хочу всім скептикам сказати, що реформа медицини повністю забезпечена фінансовими ресурсами. За рахунок зазначених коштів планують проводити оплату первинної медичної допомоги за єдиним національним тарифу, поступово ввести оплату стаціонарної вторинної та третинної допомоги за проліковані випадки", - зазначив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість медреформи українці отримають платну медицину – Хомутиннік

З 2018-го і далі держава щорічно виділятиме 1 млрд грн на цю програму.

Зараз ви читаєте новину «На медицину додатково виділили 25 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути