середа, 14 червня 2017 13:04

Замість медреформи українці отримають платну медицину – Хомутиннік

Замість медреформи українці отримають платну медицину – Хомутиннік
Голова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік каже, що після прийняття медичної реформи медицина для багатьох українців стане недоступною

Урядовий законопроект про медреформу №6327, який в першому читанні підтримав парламент, не можна назвати "проривом" в сфері медицини.

Про це заявив голова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік.

"У документі немає відповідей на основні питання – яким чином буде надаватися спеціалізована медична допомога, які будуть розроблені реальні механізми захисту інтересів пацієнтів? Запропонований в уряді механізм фінансування медпослуг і лікарських препаратів явно не сприяє збереженню здоров'я людей і розвитку української медицини, а тільки вводить платні медичні послуги. Держава гарантує тільки екстрену і первинну медичну допомогу (консультацію сімейного лікаря або терапевта). За подальшу допомогу, при необхідності, пацієнтам доведеться платити з власної кишені. В результаті, для багатьох українців медицина стане недоступною – адже, якщо у пацієнта немає грошей, то для нього не буде і спеціалізованої медичної допомоги", – підкреслив він.

Як повідомлялося, депутатська група "Партія "Відродження" не голосувала за урядовий законопроект №6327, яким в Україні пропонується ввести платні медичні послуги.

"Депутати нашої групи брали участь в робочих групах з розробки концепції медичної реформи. Ми наполягали на ряді позицій, які в підсумку в Міністерстві охорони здоров'я враховані не були. Ми пропонували, щоб медичну допомогу вагітним жінкам і дітям в повному обсязі гарантувала держава. Також важливо ввести поняття "медичної субсидії" для пенсіонерів і соціально-незахищених верств населення, у яких просто немає коштів на оплату медичної допомоги, – подібні механізми вже успішно працюють в Канаді, Болгарії, Швейцарії. Медична реформа в Україні необхідна, але "Відродження" тільки за справедливу медичну реформу, яка дійсно буде захищати людей. І ми закликаємо колег по парламенту не голосувати за так звану медреформу уряду в запропонованому вигляді у другому читанні", – додав Хомутиннік.

Зараз ви читаєте новину «Замість медреформи українці отримають платну медицину – Хомутиннік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути