середа, 01 квітня 2020 14:11

На горищі лежать целофанові мішки. Як не вистачатиме трун, замотаєш мене в мішок

На горищі лежать целофанові мішки. Як не вистачатиме трун, замотаєш мене в мішок
У Кам'янці першими в області застусували тести. Фото 5 канал

28 осіб захворіли на коронавірус у Кам'янці. Це – найбільше в Черкаській області. Зараз у райцентрі безпрецедентні заходи безпеки. На виїзді з міста встановлено бетонні плити, водіям перевіряють температуру, вночі уведено комендантську годину. Патрулювання в темну пору доби здійснюватиме підрозділ Національної гвардії.

– Першим захворів водій автобуса, – розповідає міський голова Володимир Тірон. – Напередодні він зустрівся зі свахою та її чоловіком, які прибули з Італії. Далі пішов ланцюжок – пасажири, знайомі, лікарі. Станом на сьогодні госпіталізовано лише водія. Він лежить у Черкасах й активно проситься додому. Температури й інших видимих ознак захворювання в нього немає. Так само не почувають себе зле й інші інфіковані. Вони перебувають на самоізоляції, за станом їхнього здоров'я пильно стежать лікарі. Місто нормально переживає таку надзвичайну ситуацію – всі життєво необхідні підприємства функціонують. Вночі Кам'янку патрулюватимуть підрозділи Національної гвардії. Всього до нас прибуло 26 гвардійців. Ніяких ексцесів за їхньою участі чи участі підрозділів поліції не виявлено. Двічі на добу – о дев'ятій і о шістнадцятій годині збираємося на наради, вирішуємо робочі питання. Думаю, вірус у нас був раніше. За січень-лютий померло від пневмонії та інших легеневих хвороб 11 людей. Наприкінці березня ми отримали тести, провели дослідження й виявили вірус у себе. В інших райцентрах Черкащини цього не робили, тому в них нічого нема.

Він лежить у Черкасах й активно проситься додому

Володимир Іванович каже, що ні в кого з водіїв на блокпостах не виявили підвищеної температури.
– Зате спіймали одного нетверезого за кермом!

46-річний житель Кам'янки Олег стверджує, що небезпека перебільшена.
– Коли почали перекривати місто, подзвонив мій батько. Йому вже за 70. "На горищі лежать целофанові мішки. Як не вистачатиме трун, то замотаєш мене в мішок", – каже. Але, думаю, нічого страшного не станеться. Щоби виробився імунітет, організму не обов'язково захворіти коронавірусом. Достатньо, аби організм із ним "познайомився". Невелика кількість вірусів не "проб'є" наш імунітет. Але стійкість до хвороби виробить. Я сам думав, що захворію. Лікарі, які інфікувалися – мої добрі друзі. Я з ними бачився ледь не щодня. Один, правда, полежав вдома з грипом два дня. Інша відбулася легкими болями в горлі. Зараз обоє на самоізоляції – пораються біля городу. У моєї жінки теж трохи боліло горло. Зараз узагалі відмінно себе почуває. Я теж не сиджу склавши руки – парую кроликів. Мрію на літо замінити старих новою породою. Якщо кролів коронавірус не бере – то й нам нічого не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Черкаській області коронавірус підтвердили у немовляти


Окрім Кам'янки випадки захворювання коронавірусною інфекцією фіксувалися в Умані, Черкасах, Каневі й Лисянському районі.

Зараз ви читаєте новину «На горищі лежать целофанові мішки. Як не вистачатиме трун, замотаєш мене в мішок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути