неділя, 22 березня 2020 15:56

На боротьбу з коронавірусом кинуть студентів старших курсів та інтернів

На боротьбу з коронавірусом кинуть студентів старших курсів та інтернів
Ляшко закликав українців дотримуватися правил карантину Фото: facebook.com/viktor.liashko

Українські студенти-медики старших курсів та інтерни боротимуться із поширенням коронавірусу COVID-19.

"МОЗ розпочав співпрацю і закликав до співпраці заклади вищої медичної освіти. Ми залучатимемо до роботи з випадками COVID-19 або підозрами на коронавірус студентів-медиків 5-6 курсу та інтернів. Закликаю студентів-медиків сконтактувати з відповідними відповідальними особами у вишах і вийти на допомогу медикам на місця, виконати свою місію", - сказав заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу, пише Інтерфакс-Україна.

МОЗ звернулося до Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Держслужби з питань праці, щоб вони делегували до складу епідбригад фахівців з утворенням епідеміологічного профілю.

"Ми посилили епідбригади фахівцями, які мають відповідну освіту і можуть якісно і ефективно реагувати на поширення захворювання", - сказав він.

Ляшко закликав українців дотримуватися правил карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус побороли 8 українців

"Ми просимо ще раз усіх скоротити контакти, менше виходити на вулицю, менше ходити один до одного в гості. Сьогодні самоізоляція - це один з найреальніших способів захисту і найреальніший механізм уникнути ризиків захворіти COVID-19", - сказав він.

Скасовані поїздки та зустрічі, невиконані плани, а ще постійне відчуття тривоги — такі реалії життя у світі, яким поширюється SARS-CoV-2. Відчувати тривогу — нормально, каже ексголова МОЗ Уляна Супрун. І радить, як піклуватися про психологічне здоров'я під час поширення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «На боротьбу з коронавірусом кинуть студентів старших курсів та інтернів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути