субота, 07 березня 2020 11:03

МЗС назвало кількість українців на зараженому коронавірусом лайнері Grand Princess

МЗС назвало кількість українців на зараженому коронавірусом лайнері Grand Princess
Місцева влада вирішила тимчасово заборонити вхід лайнера до гавані Сан-Франциско. Фото: Укрінформ

49 українців перебувають на борту круїзного лайнера Grand Princess, на якому виявили інфікованих новим коронавірусом.

Зараз лайнер Grand Princess стоїть на рейді біля берегів Каліфорнії. На борту судна перебуває 3,5 тис. осіб - громадяни 54 країн світу, з них 1,1 тис. членів екіпажу і 2,4 тис. пасажирів, повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, пише "Уніан".

"Компетентні органи штату Каліфорнія вирішили перевірити пасажирів лайнера на наявність ознак коронавірусної пневмонії через перший летальний випадок у штаті Каліфорнія, оскільки померла особа, яка відпочивала у лютому на цьому судні", - повідомив Погорельцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На коронавірус хворі понад 100 тис. людей у світі

За його словами, місцева влада вирішила тимчасово заборонити вхід лайнера до гавані Сан-Франциско.

"Гелікоптери берегової охорони США доставили на борт тести на COVID-19, щоб перевірити усіх пасажирів, хто потенційно міг контактувати з померлим в Каліфорнії чоловіком, а також тієї категорії осіб, які мають перші ознаки респіраторної інфекції", - зазначив дипломат.

Він додав, що залежно від результатів вирішать щодо карантинування частини пасажирів або всіх осіб, які перебувають на судні.

"За інформацію Державного департаменту США, на борту круїзного лайнера Grand Princess, який знаходиться на рейді біля берегів Північної Каліфорнії, перебуває 49 громадян України. Наразі Генеральне консульство України у Сан-Франциско з'ясовує інформацію щодо можливої наявності серед інфікованих осіб громадян України", - наголосив Погорельцев.

В американському штаті Каліфорнія на круїзному лайнері Grand Princess 21 людина захворіла на коронавірус. Зокрема, заразились інфекцією 19 членів екіпажу і двоє пасажирів. Влада США планує доставити лайнер в некомерційний порт, після чого всіх пасажирів перевірять на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «МЗС назвало кількість українців на зараженому коронавірусом лайнері Grand Princess». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути