середа, 11 липня 2018 16:05

Мозолі можуть свідчити про страшну хворобу

Мозолі можуть свідчити про страшну хворобу
Банальні проблеми можуть бути викликані неочікуваними причинами. ФОТО: health.harvard.edu

Мозолі й натоптиші виникають не лише через неправильне взуття й тривалу ходьбу. Нещодавнє дослідження показало наявність зв'язку між цими утвореннями й розвитком раку.

Вченим з Лондонського університету королеви Марії вдалося виявити, що сильне огрубіння шкіри й виникнення мозолів може сигналізувати про зародження злоякісної пухлини в стравоході. Пише medicalnewstoday.com.

У межах свого дослідження науковці перевірили ген, що контролює процес утворення білка, з якого формуються мозолі й натоптиші. Як виявилося, у хворих на рак стравоходу його активність підвищена, як і в багатьох людей з проблемною шкірою стоп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мозоль болить посередині, папілома — з боків

Вчені зауважили, що для людей, у яких мозолі й натоптиші тверднуть до такої міри, що їх доводиться тільки зрізати, імовірність розвитку цієї форми пухлинних захворювань становить 95%. У групі підвищеного ризику ті, хто страждає на діабет або порушення кровообігу.

Раніше розповіли, що гліцерин і оцет — бюджетний спосіб зробити п'яти гладкими. Домашні процедури з використанням цих компонентів допоможуть пом'якшити шкіру стоп і позбутися натоптишів.

Зараз ви читаєте новину «Мозолі можуть свідчити про страшну хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути