четвер, 22 листопада 2018 15:56

МОЗ дав поради, як знизити ризик розвитку раку

У світі з кожним роком збільшується показник захворювання на рак. В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун порадила, що треба робити для зниження можливості захворювання.

Уникати сонячних опіків. Це знижує ймовірність розвитку раку шкіри, а також появу зморшок і сухості шкіри, повідомляє Обозреватель.

Вчасно робити щеплення. Наприклад, своєчасна вакцинація від вірусу гепатиту В може запобігти раку печінки. Вакцинація від вірусу папіломи майже повністю захищає від розвитку раку шийки матки у жінок і раку гортані у чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали звичку, через яку ризик появи раку грудей зростає вдвічі

Автор: harchi.info
  Правильне харчування і правильний спосіб життя зменшує ризик розвитку онкозахворювань
Правильне харчування і правильний спосіб життя зменшує ризик розвитку онкозахворювань

Відмовитися від шкідливих звичок. Зменшення споживання алкоголю знижує ймовірність розвитку різних типів раку: молочної залози, печінки, підшлункової, прямої кишки. Куріння у пізньому віці викликає рак легенів, а також збільшує ймовірність інших типів раку - стравоходу, гортані, ротової порожнини, горла, нирок, сечового міхура.

Стежити за раціоном. Зараз навіть говорять про протипухлинну дієту. Вона включає в себе моркву, помідори, ожину, малину, горіхи, синій виноград, яблука, і всі різновиди капусти. Такі овочі та фрукти захищають організм від вільних радикалів і токсинів, які викликають рак.

Дотримуватися правил безпеки на роботі. Правильно транспортувати, зберігати і стежити за дозуванням потенційно шкідливих для людини речовин, наприклад, пестицидів. Це добре захищає від впливу хімічних канцерогенів.

Регулярно проходити обстеження, а також консультуватися із лікарем.

У світі протягом 2018-го зареєстрували 18 млн. нових випадків захворювання на рак. Прогнозують, що до 2040-го цей показник може вирости до 30 млн.

Різними формами раку хворіє приблизно 1 млн українців, більше 130 тис. нових випадків реєструються щорічно.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ дав поради, як знизити ризик розвитку раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути