середа, 11 липня 2018 13:41

Менше калорій - більше користі: дієтолог назвала критерії якісного шоколаду

Менше калорій - більше користі: дієтолог назвала критерії якісного шоколаду
Якість шоколаду залежить від відсотка вмісту какао бобів. Фото: agroinfo.com

Якість шоколаду залежить від відсотка вмісту какао-бобів. Чим вищий показник - тим корисніший шоколад. У простому шоколаді - 28% какао, у високоякісному - від 70% до 90%.

"Какао-боби корисні для підтримки структури колагену шкіри, а, отже, її краси і пружності. Антиоксидантна дія бобів какао в 20 разів вища, ніж у добре відомого вітаміну С. Оптимальна кількість вживання гіркого шоколаду для дорослої людини становить майже 20 грамів, тобто 1-2/10 плитки шоколаду на добу", - написала у Facebook дієтолог Світлана Фус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти швидко покращують якість сперми

На калорійність шоколаду впливає вміст цукру, молока, сухофруктів, горіхів та іншого. Тому краще вживати в їжу чорний шоколад, без добавок. У такому продукті калорій менше, а користі - більше.

11 липня відзначають Всесвітній день шоколаду. Це свято солодкого життя і позитиву. Вигадали його у Франції ще 1995 року. Здавна шоколад називали "їжею богів".Зараз все більше людей говорять про шкідливий вплив шоколаду. Останні дослідження вказують на те, що цей продукт тільки корисний для організму людини.

Зараз ви читаєте новину «Менше калорій - більше користі: дієтолог назвала критерії якісного шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути