неділя, 17 жовтня 2021 00:26

Медики назвали групу вітамінів, які викликають рак

Медики назвали групу вітамінів, які викликають рак
Особливо небезпечними такі препарати виявилися для чоловіків, які палять. Фото: Pixabay

Медики із США дійшли висновку, що вживання вітамінів В6 і В12 підвищують ризик виникнення раку легенів. Зокрема, вони особливо небезпечні для чоловіків, які палять.

Нове дослідження показало, що ті, хто приймає вітамінні добавки, удвічі частіше хворіють на рак, а ті, хто ще й курить, - в три-чотири рази частіше. Вчені проаналізували дані 77 тисяч осіб, пише Daily Express.

Один з авторів дослідження, науковий співробітник і доцент Університету штату Огайо Теодор Браскі, заявив, що через вживання B12 ризик розвитку раку легенів зростав на 30%, а через вживання B6 - на 40%.

"У чоловіків, які приймали понад 55 мікрограмів вітаміну В12 на добу, ризик виникнення раку легенів був на 98 відсотків вищим порівняно із чоловіками, які не приймали вітаміни групи В", - озвучив він результати наукової роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких вітамінів насправді не вистачає організму восени

Доцент Медичного центру Дюкського університету у Північній Кароліні, експерт зі сну та невролог Суджая Кансагра розповів, чому якість сну може як допомогти позбутись кількох зайвих кілограмів, так і стати вашим ворогом, лише збільшуючи вагу.

Зараз ви читаєте новину «Медики назвали групу вітамінів, які викликають рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути