неділя, 03 жовтня 2021 00:27

Хочете схуднути - більше спіть: вчені пояснили, чому потрібно висипатися

Хочете схуднути - більше спіть: вчені пояснили, чому потрібно висипатися
Людина, яка ніяк не може виспатись, починає більше їсти, і натомість – набагато менше рухатись. Фото: Pixabay

Доцент Медичного центру Дюкського університету у Північній Кароліні, експерт зі сну та невролог Суджая Кансагра розповів, чому якість сну може як допомогти позбутись кількох зайвих кілограмів, так і стати вашим ворогом, лише збільшуючи вагу.

За даними останнього дослідження ті люди, які спали менш як 7 годин за ніч, робили набагато більше перекусів протягом наступного дня ніж ті, хто мав повноцінний сон. Для цього опитали понад 20 тисяч учасників.

Виявилось також, що вони обирали зовсім не корисні перекуси, а ті, що містять багато швидких вуглеводів, цукру, жиру та кофеїну. З часом усі ці додаткові калорії накопичуються і можуть додати зайвих кілограмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради, щоб виспатись перед робочими буднями

При нестачі сну, організм починає виділяти більше кортизолу – гормону стресу. Через це організм починає накопичувати калорії у вигляді жиру. Людина, яка ніяк не може виспатись, починає більше їсти, і натомість – набагато менше рухатись. Усе просто: від недосипання ми втомлені, у нас банально немає сил та енергії на фізичні вправи.

Люди отримують задоволення, відпочиваючи 3,5 год. щодня. Водночас тривалий відпочинок, близько 7 год. на день, негативно впливає на психічне здоров'я. Але люди, які витрачають тривалий відпочинок з користю - заняття спортом, хобі, зустрічі з друзями - теж є щасливими.

Зараз ви читаєте новину «Хочете схуднути - більше спіть: вчені пояснили, чому потрібно висипатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути