четвер, 22 липня 2021 12:04

Майже половина пунктів вакцинації не працюють

Майже половина пунктів вакцинації не працюють
40% пунктів щеплень не працюють. Фото: armyinform.com.ua

40% пунктів щеплень зараз не працюють. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко вимагає регіональних керівників департаментів охорони здоров'я організувати розвезення вакцин проти коронавірусу в ці пункти.

"Україна розпочала п'ятий етап вакцинації від Covid-19, тим самим зробивши щеплення доступними для всіх українців від 18 років. Водночас бачимо, що 40% пунктів не працюють", - повідомив Ляшко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили запис на щеплення препаратом Moderna

Станом на 20 липня в Закарпатській області із 213 створених кабінетів щеплень працювало лише 42.

Схожа ситуація і в Київській області, де працює 70 із 216 пунктів щеплень, в Івано-Франківській області - 44 зі 121, у Кіровоградській області - 46 зі 121, у Хмельницькій - 28 із 80, у Черкаській - 61 зі 143, у Рівненській - 47 зі 122, у Харківській - 74 зі 154, у Миколаївській - 54 зі 108, у Волинській - 43 з 87.

"Люди скаржаться, що їм відмовляють у щепленні через брак вакцин. Проте на регіональних та місцевих складах зараз перебуває майже три з половиною мільйони доз вакцин. З яких понад 961 тисяча доз – це вакцина CoronaVac. А її температурний режим зберігання дозволяє її легко транспортувати, зберігати й використовувати у найвіддаленіших точках", - заявив Ляшко.

Не всі люди, які хочуть вакцинуватися від коронавірусу, можуть отримати щеплення. Насамперед це стосується літніх людей і осіб із супутніми хворобами.

"Я знову публічно прошу регіональних очільників департаментів охорони здоров'я організувати розвезення вакцин зі складів у кожен пункт щеплення та забезпечити їхню роботу", - заявив міністр.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап національного плану вакцинації - щепитися від коронавірусу зможуть всі охочі. Можна вакцинуватися в найближчому пункті щеплення чи центрі масової вакцинації. Або може приїхати мобільна бригада, якщо людина записана в чергу як організований колектив, у якому працює понад 50 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Майже половина пунктів вакцинації не працюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути