четвер, 09 квітня 2020 15:03

Ляшко провів спецоперацію в Миколаєві: оголосили результати

Ляшко провів спецоперацію в Миколаєві: оголосили результати
Віктор Ляшко розповів про перевірку Миколаєва. Фото: liga.net

Контрольні дослідження зразків хворого на пневмонію в Миколаївській області в незалежній лабораторії збіглися з висновками миколаївських фахівців. Додаткову перевірку зробили, щоб переконатися у правильності алгоритму дій місцевих медиків.

Про це під час брифінгу 9 квітня сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє "Укрінформ".

"Напередодні мого візиту до Миколаєва ми провели своєрідну спецоперацію. Відібрали зразки хворої на пневмонію людини і відправили їх на дослідження за межі області. Висновки збіглися з тими, які зробили місцеві фахівці - тести негативні", - сказав Ляшко.

За його словами, мета його візиту - перевірити алгоритми дій на території Миколаївської області, щоб зрозуміти, чи все працює правильно, чи є якийсь збій, який не дає змоги виявити хворих на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: скільки українців померли і скільки одужали

"Ми подивилися, як засідає оперативний штаб, та ознайомилися з роботою вірусологічної лабораторії, яка сьогодні має змогу робити до 500 ПЛР на добу. Наразі побачене мене задовольнило", - зазначив Ляшко.

Він також сказав, що відвідає лікарні, визначені опорними для прийому хворих з коронавірусом, насамперед це обласний центр інфекційних хвороб. Також ознайомиться з рівнем забезпечення медиків засобами індивідуального захисту, апаратами штучної вентиляції легень тощо.

Наприкінці візиту відбудеться зустріч із керівництвом області, щоб підказати їм, що треба виправити, аби бути повністю готовими до можливого прийому хворих.

Загальні висновки стану готовності області до боротьби з коронавірусом зроблять пізніше після комплексного обстеження і вивчення ситуації.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко приїхав до Миколаєва. Він хоче переконатися в тому, що в регіоні дотримуються відповідного алгоритму дій стосовно визначення хворих на коронавірус. Адже Миколаївська область єдина в Україні, де досі немає жодного підтвердженого випадку коронавірусу. Попри те, що у всій країні зареєстрували понад 2 тис. випадків захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко провів спецоперацію в Миколаєві: оголосили результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути