пʼятниця, 21 квітня 2017 05:25

Лікарням найбільше не вистачає медсестер і хірургів

Лікарням найбільше не вистачає медсестер і хірургів
Найбільше в селах не вистачає медсестер і хірургів. ФОТО: Конкурент

В селах і райцентрах катастрофічно не вистачає медперсоналу. Найбільше - медсестер, хірургів та анестезіологів-реаніматологів

Через малу зарплату лікарі і молодший медперсонал масово їде на роботу за кордон. Про це golos.ua розповів Олег Панасенко, голова Вільної профспілки медичних працівників.

"Не вистачає хірургів, анестезіологів-реаніматологів, медсестер. Уляна Супрун (виконує обов'язки міністра охорони здоров'я України. - Gazeta.ua) каже, що пацієнти можуть вибрати собі лікаря. Але нещасні селяни не можуть знайти хоч б якогось фахівця", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 цитат Уляни Супрун про медичну реформу

"На Заході більше всіх цінується праця реаніматологів, анестезіологів і хірургів. Тоді як в Україні ці фахівці отримують мінімальні 3200 гривень нарівні з медсестрами і санітарками".

"Також проблемою лікарень в сільській місцевості є відсутність коштів не тільки на зарплати і ліки, але і на утримання закладу. Особливо після того як уряд переклав оплату комунальних послуг на місцеві бюджети".

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк назвав ключові пріоритети на 2017 рік. Серед них ініціювати закон "Про державне медичне страхування" та створити національного страховика – Національну службу здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Лікарням найбільше не вистачає медсестер і хірургів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути