вівторок, 18 квітня 2017 17:16

5 цитат Уляни Супрун про медичну реформу

5 цитат Уляни Супрун про медичну реформу
5 цитат Уляни Супрун про зміни в медицині Фото: daily.rbc.ua

Медицина - найкорумпованіша галузь в Україні. Про це каже в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в інтерв'ю ВВС. Gazeta.ua зробила добірку її цитат про зміни в медицині.

"Медична реформа чи не єдина, яка стосується усіх без винятку українців. І зараз для неї настав вирішальний час. Або зараз, або інша нагода випаде за кілька років".

"Лікарі просять більше коштів, але ніхто не говорить про ефективніше їх використання. І завжди чекають, щоб держава давала їм більше коштів, хоча через програму децентралізації дуже багато грошей залишаються у місцевому бюджеті".

"Зараз усі за все платять і не знають, скільки ще від них вимагатимуть у лікарні. Ми продовжуємо міф про те, що все безкоштовне. Але насправді ми платимо двічі: перший раз як податки, другий - з нашої кишені за все, що отримуємо у медичній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше половини ліків в Україні фальсифіковані - Комаровський

"Коли три роки тому починали децентралізацію, ніхто не розумів, що це таке. Казали, що немає нормативних актів, розрахунків, це ніколи не спрацює. Тепер ми віддали багато відповідальності на місця, і багато з них дуже правильно працюють. Важливо зрозуміти, за що відповідає держава, за що громадянин, і за що - місцева влада".

"Люди бояться захворіти, піти до свого лікаря, бо будуть фінансово зруйновані".

Зараз ви читаєте новину «5 цитат Уляни Супрун про медичну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути