Ексклюзиви
вівторок, 18 квітня 2017 12:19

Більше половини ліків в Україні фальсифіковані - Комаровський

Більше половини ліків в Україні фальсифіковані - Комаровський

Українці везуть з-за кордону парацетамол, ібупрофен та краплі для звуження судин, бо більша частина ліків в Україні - підробка. Про це у інтерв'ю сайту Гордон розповів педіатр Євген Комаровський.

"Як я можу лікувати, якщо у мене немає ліків, якщо більша частина медичних препаратів - підробка", - обурився лікар.

Ліки, які присутні на вітчизняному фармацевтичному ринку часто не діють, тому українці везуть аналогічні препарати з Єгипту, зазначив Комаровський.

"У Великобританії фальсифікат ліків складає 14%. А у нас скільки? 50% у кращому випадку. Я реально бачу, як ліки взагалі не працюють... чув, що в Єгипті за фальсифікацію ліків карають смертною карою. Не дивно, що наші громадяни везуть з Єгипту парацетамол, ібупрофен та краплі для звуження судин - вони діють", - сказав педіатр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які російські ліки неможливо замінити - експерт

Забезпечити жителів країни якісними ліками можна буде тоді, коли буде структура, яка займеться проблемою, переконаний Комаровський.

"Ситуація з оборотом ліків, фармбізнесом виходить за межі конкретного громадянина, який пішов в аптеку і купив там "ліві" вітаміни. Це загроза національної безпеки", - сказав педіатр.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман оприлюднив на сторінці у Facebook карту з аптеками, які працюють за програмою "Доступні ліки". "За перші дні з початку дії програми "Доступні ліки" тисячі українців змогли скористатися перевагами програми, і дуже важливо, щоб якомога більше громадян дізналися про можливості отримати необхідні ліки безкоштовно або з невеликою доплатою", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини ліків в Україні фальсифіковані - Комаровський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути