четвер, 18 лютого 2021 15:17

Лікарням доплачуватимуть за вакцинацію від Covid-19

Лікарням доплачуватимуть за вакцинацію від Covid-19
Лікарям заплатять 25 грн за першу дозу вакцини. Фото: unsplash.co

Національна служба здоров'я України укладатиме договори з лікарнями, які вакцинуватимуть пацієнтів від Covid-19 за державний кошт. Відповідно за нову послугу медзакладам доплачуватимуть.

На 1-му етапі вакцинації в таких закладах сформують мобільні команди. Вони мають складатись щонайменше з 1 лікаря та 2 медичних сестер чи братів. Додатково рекомендується залучати реєстратора та водія, сказав очільник НСЗУ Андрій Віленський, передає "Українська правда. Життя".

1-ша виплата для мобільної команди становитиме 8 тис. грн. Це для забезпечення готовності до проведення вакцинації, зокрема, закупівлі необхідних розхідних матеріалів та засобів індивідуального захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців очікують 2 хвилі вакцинації від Covid-19

Далі надавачі послуг отримуватимуть оплату за кількість провакцинованих осіб: 25 грн за 1-шу дозу введеної вакцини та 60 грн за 2-гу.

Вакцинація в Україні обов'язково розпочнеться в лютому, сказав очільник МОЗ Максим Степанов. Перші щеплення українці отримають саме вакциною AstraZeneca. Затримку з постачанням вакцини Pfizer спровокувала бюрократія COVAX.

Зараз ви читаєте новину «Лікарням доплачуватимуть за вакцинацію від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути