субота, 09 липня 2016 10:25

Легкі та оригінальні способи позбутися гикавки

Легкі  та оригінальні способи позбутися гикавки
Фото: poradumo.com.ua

Гикавка - це мимовільні скорочення діафрагми, які бувають через хвилювання або стрес, переїдання чи дуже швидкий прийом їжі. Вона завжди виникає у найневідповідний час. Можна, звичайно, просто почекати, коли вона пройде, але це не завжди можливо. Буває, що треба, щоб вона припинилася тут і зараз, а цього не стається. Є кілька простих способів позбутися від неї.

Затримайте дихання

Це відмінний спосіб розслабити діафрагму. Спробуйте затримати дихання на 10 секунд, потім повільно видихайте. Повторити три або чотири рази.

Подихайте в паперовий пакетик

Це дозволяє збільшити кількість вуглекислого газу, який бореться з гикавкою. До того ж, паперовий пакетик служить хитрим відволікаючим маневром і дозволяє перестати думати про те, що ось-ось ікнешь.

Стисніть свої груди

Акуратно стисніть грудну клітку, нахиляючись вперед і тиснучи на діафрагму. В якості альтернативи можна обіймати свої коліна протягом декількох хвилин. Різноманітність поз, які приймаються в рамках боротьби з гикавкою, теж допомагає переключити увагу.

Робіть швидкі ковтки води

Коли ви п'єте напій, в стравоході йдуть ритмічні скорочення, які заміщають скорочення діафрагми, які викликають гикавку. Випийте кілька швидких ковтків води один за одним, щоб налаштувати цей ритм. Іноді допомагає пити один великий ковток води дуже повільно, розслабивши діафрагму.

Пити з далекої сторони склянки

Просто пийте з протилежного боку. При спробі попити води таким чином, вам доводиться напружувати шийні м'язи і діафрагму. Цей спосіб не такий поширений, але все ж добре бореться з гикавкою.

Засуньте пальці у вуха

Вставте пальці у вуха і пийте воду через соломинку. Таким чином створюється тиск, діафрагма рассслабляєтся.

Їжте повільно

Якщо поглинати їжу занадто швидко, ви можете зіткнутися не тільки з гикавкою, але і з підвищеним газоутворенням і болями в шлунку.

Газовані напої пийте повільно

Вони подразнюють діафрагму, особливо якщо пити швидко і великими ковтками, так що не поспішайте і дотримуйтеся заходів.

Читайте також: Легкі способи позбутися тяги до солодкого

Перестаньте переїдати

Візьміть за правило стежити за кількістю їжі. Переїдання перевантажує травну систему, їжа не встигає рівномірно перетравлюватися, що викликає напругу і гикавку.

Не вживайте стимулюючу їжу

Гостра їжа викликає сплеск кислоти в шлунку, що веде до гикавки. Або, наприклад, алкогольні напої викликають роздратування стравоходу, ось чому на підпитку люди часто гикають.

Зараз ви читаєте новину «Легкі та оригінальні способи позбутися гикавки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути