
Квашені овочі захищають від застуди і підтримують імунітет. В холодну пору їх потрібно регулярно додавати до свого раціону.
Про це розповіла дієтолог Світлана Фус.
"Думаю, багато хто погодиться зі мною: наші бабусі та мами добре знали, що робити, щоб не захворіти на застуду та грип. Тому заготовляли квашені продукти, клавши в бочки не тільки огірки або капусту, а й всілякі інші овочі та фрукти.
Квашення - це натуральне джерело пробіотиків, які ефективно захищають від збудників застуди та допомагають організму позбавитись від токсинів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зелений чай може зміцнити організм
Квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, які готують з додаванням оцту і пастеризуються, тому менш корисні. Але треба пам'ятати, що квашені продукти містять багато солі, тому вживати їх в великій кількості не рекомендую. Вони повинні бути частиною (приблизно третиною) від денної кількості овочів. Це орієнтовно половина склянки (60-120 гр) квашених овочів 1 раз на день. Їжте їх в першій половині дня та на обід", - сказала дієтолог.
Коментарі