неділя, 31 березня 2019 09:15

Криваві сльози та псевдо інфаркт: як розгледіти важке захворювання жінок

Криваві сльози та псевдо інфаркт: як розгледіти важке захворювання жінок
Секс захищає жінок від важкої хвороби Фото: life.informator.news

Менструація не повинна бути болючою і тривати більше тижня. Тому перші ознаки дискомфорту є причиною огляду в гінеколога. За цим може ховатися важке захворювання ендометріоз.

Майже половина жінок у світі мають цей діагноз, але тільки п'ятнадцять відсотків звернулися до лікаря. Якщо перевірити 100 жінок з безпліддям, то 30 мають ендометріоз.

Про це розповідає Ганна Костюшко, столичний гінеколог.

"Сигналом до перевірки є тупий біль внизу живота, біль під час сексу або сечовипускання та кров у сечі. Рідше хвороба проявляється кривавими сльозами. Це коли під час менструації кров іде з очей. У мене був випадок, коли жінка під час місячних потрапила в лікарню з симптомами інфаркту. Кардіограма діагнозу не підтвердила, виявилося, що то ендометріоз перикарда, який мав подібні до інфаркту симптоми", - уточнює лікар.

Від початку захворювання до проявів проходить 7–8 років. Його добре видно на УЗД та огляді шийки матки під мікроскопом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пов'язані стрес і схуднення

"Ризик розвитку ендометріозу знижується завдяки регулярному сексу. Тоді в малому тазі покращується кровообіг", — додає Ганна Костюшко.

Якщо хвороба не запущена, допоможуть гормональні таблетки.

На пізній стадії роблять операцію, щоб вирізати всі врослі частини. Зараз це роблять через невеликі проколи, куди вводять медичні інструменти. Операцію призначають, коли біль дуже сильний, якщо утворюється кіста великого розміру. Триває недуга до менопаузи.

На початковому етапі рак молочних залоз протікає практично непомітно. Симптоми зазвичай дають про себе знати в міру прогресування хвороби.

Більшість утворень у молочній залозі абсолютно доброякісні й самі собою розсмоктуються після початку менструації. Якщо місячні пройшли, а ґулька лишилася, важливо звернутися до лікаря.

Зараз ви читаєте новину «Криваві сльози та псевдо інфаркт: як розгледіти важке захворювання жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути