Ексклюзиви
пʼятниця, 14 лютого 2020 08:31

Коронавірус може заразити до 66% населення Землі

Коронавірус може заразити до 66% населення Землі
Коронавірус може вразити дві третини населення планети. Фото - ТСН

Коронавірус може вразити дві третини населення планети, а кількість жертв інфекції - сягнути мільярдів осіб.

Таку думку висловив інтерв'ю консультант ВООЗ, глава Центру статистики і кількісних досліджень інфекційних хвороб університету Флориди Айра Лонджін, передає Bloomberg.

Чи досягне епідемія коронавіруса світових масштабів, буде залежати від ефективності суворого карантину, під яким у Китаї сьогодні знаходяться багатомільйонні міста, як Ухань, який став осередком поширення інфекції.

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус схвалив заходи, що вживаються КНР для перешкоджання поширенню хвороби, вказавши, що вони дають решті світу час для підготовки до боротьби з інфекцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені заявили про прорив у вивченні коронавірусу

У свою чергу Айра Лонджін попереджає про те, що карантин може лише уповільнити поширення вірусу, але не перемогти його.

"Ізоляція пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавіруса і переміщення під карантин людей, з якими вони спілкувалися, не зможуть зупинити поширення", — підкреслює експерт.

Свої оцінки Лонджін засновує на припущенні, що кожен хворий на вірус зазвичай передає інфекцію двом-трьом іншим людям. Простежити за поширенням захворювання буває особливо важко через відсутність експрес-тестів, а також через те, що у деяких носіїв інфекції симптоми хвороби проявляються в приглушеній формі, вказав учений. З ним погоджуються й інші міжнародні експерти в області вірусології.

Про те, що короновірусом можуть заразитися близько двох третин світового населення, якщо поширення хвороби не зупинити, вже говорив Габріель Лонг — професор в галузі суспільної охорони здоров'я в університеті Гонконгу. Він припустив, що зараження може йти хвилями, інфікованих може бути менше за 60%, летальність вірусу може знизитися.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус може заразити до 66% населення Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути