понеділок, 29 травня 2017 23:30

Комаровський поділився рецептом гарного дитячого сну

Комаровський поділився рецептом гарного дитячого сну
Євген Комароський. Фото: Nashamama.com

Відомий український педіатр Євген Комаровський вважає, що підлаштовуватися всієї сім'ї під самоустановленний режим дня дитини не можна, оскільки це шкодить не тільки малюкові, а й батькам. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Режим дня дитини - це не якісь вигадки занудних педіатрів. Пускати розпорядок на самоплив або підлаштовуватися всією сім'єю під ритми маленької дитини шкідливо. Причому шкідливо для всіх. Для мами, тата і для самої дитини життєво необхідні чіткі рамки, в тому числі і в розпорядку дня. Для кожного дитячого віку існують свої допустимі межі часу, в який дитина здатна не спати. Якщо їх перевищити, дитина буде спати за рахунок гормонів стресу," - пише педіатр.

Він радить:

На денний сон виділяти час, який максимально підходить до особистих біоритмів дитини

"Починаючи з 4-6 місяців важлива не тільки кількість годин сну дитини, а й конкретний час, в яке цей сон відбувається. Це називається "вибудовування режиму дня по біоритмам". Це, звичайно, шаманство, але йому можна навчитися", - радить Комаровський.

Нічний сон не пізніше 21.00

"Лягати спати потрібно рано. Це, до речі, стосується не тільки дітей. І закономірність" чим пізніше ліг, тим пізніше став "в ситуації з дитиною працює навпаки. Уклали раніше - отримали додаткові години ранкового сну", - зазначає педіатр.

Підібрати оптимальний спосіб засипання

"Дорослий повинен допомагати дитині і заспокоїтися, і заснути. Велике значення має і сам спосіб засипання, і батькам потрібно вміти його підібрати", - уточнює доктор.

Дотримуйтеся режиму спокійного і активного неспання. Незадовго до сну тільки спокійні ігри

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції

"Розібратися у всіх тонкощах дитячого сну буває складно. Цьому дійсно потрібно вчитися", - робить висновок Комаровський.

Раніше Євген Комаровський розкритикував українську владу за бездіяльність у питанні реформи охорони здоров'я. Систему охорони здоров'я він називає процесом самознищення.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський поділився рецептом гарного дитячого сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути