четвер, 18 травня 2017 13:36

В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції

В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції
Лікарі прогнозують спалах кору в Одеській області Фото: bsmu.edu.ua

В Одеській області зафіксували спалах кору. В інфекційну лікарню доставили 101 хворого. Більшість хворих - діти до трьох років. Госпіталізують людей тільки у важкому стані, вагітних і пацієнтів із дитбудинків та гуртожитків.

"Якщо говорити тільки про госпіталізованих з кором, то в березні це були поодинокі випадки, а із середини квітня кількість хворих поступово збільшувалася. Сьогодні у лікарні перебувають 37 хворих", - сказала Світлана Лаврюкова, головний лікар лікарні.

Від цієї інфекції захистити може тільки щеплення. Найбільше вона загрожує дітям 4-9 років і дорослим 30-50 років.

"Цей процес циклічний. Останній спалах кору був 2012 року, з того часу накопичилося багато неімунізованих дітей і відбувається черговий підйом захворюваності", - попередила головний спеціаліст управління Госпродпотребслужби Ольга Балановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський радить, без чого в аптечці не можна їхати у відпустку з дітьми

Медики радять не вести хвору дитину в поліклініку, краще викликати лікаря або бригаду швидкої допомоги. Якщо батьки знають, що дитина контактувала з хворим, про це потрібно обов'язково попередити лікарів.

Євген Комаровський попереджував про спалах кору ще в лютому, коли її зафіксували в Румунії.

"Унікальність у тому, що сайт ВООЗ мовчить. 24 січня інформація про спалах гепатиту Е в республіці Чад - 693 випадки, 11 з летальним результатом. 26 січня - в Саудівській Аравії 9 випадків близькосхідного респіраторного синдрому, 2 закінчилися смертю. Про Румунії - нічого. Всього 2000 кілометрів від Женеви до Бухареста. В 2000 кілометрах від штаб-квартири ВООЗ 2300 хворих і 15 померлих. Тиша! Схоже на Східній Європі, з її особливо активними борцями з вакцинацією, поставили жирний хрест. Якщо діти не потрібні своїм урядам, чого ж метушитися", - написав педіатр.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути