понеділок, 16 січня 2017 15:51

Коли танець може призвести до каліцтва

 

Інтенсивні танцювальні рухи, що повторюються, можуть призвести до хвороб суглобів ніг, колін, стегон, а також хребта. Рівень можливих ушкоджень залежать від техніки та стилю танцю, яким займається людина.

Про це fakt.pl розповідає спеціаліст з медицини танцю Анна Ахімовіч.

Лікар розповідає, що у під час вальсу або танго людина одночасно робить навантаження на грудну клітину, плечі та руки, та також динамічно працює ногами зі швидкими поворотами стегон. А це є випробуванням для стоп, колін та хребта, які тривалий час перебувають у невластивій позі. Як наслідок - людина отримує травми. Найчастіше це трапляється в парних танцях, коли люди потерпають від розтягнення м'язів та затвердінь в грудному відділі хребта.

Негативний вплив на здоров'я може мати кількагодинне перебування у позиції сидячи, без руху. Тоді глибокі м'язи ослаблюються та не працюють так як слід.

"Дуже легко пошкодити такі чутливі м'язи потім під час танцю", - каже лікар.

Людям, які танцюють, Анна Ахімович рекомендує для релаксації спеціальну розминку та вправи, направлені на розвиток глибоких м'язів.

"Найкраще щодня по 15-20 хвилин виконувати такі вправи. Важливу роль грає їхня регулярність. А тим людям, які регулярно займаються танцями та мають амбітні плани щодо занять варто контактувати з фізіотерапевтом. Він вчасно попередить нездорові процеси в нашому організмі, які можуть призвести до проблем під час занять", - говорить Анна.

Поради від Анни Ахімович:

- розігрійся перед виходом на паркет

Автор: fakt.pl
 

- пробуди нервову систему. Для цього зроби крок вперед. Злегка нахили тулуб. Одну руку направ вгору, другу додолу. Голова тягнеться за верхньою рукою. Повертаємо тулубом в обидва боки 8-10 разів.

Автор: fakt.pl
 

- розтягуємо та зменшуємо напруження м'язів сідниць. Сидячи на краю крісла зі злегка похиленим тулубом кладемо нога на ногу під кутом 90 градусів і тримаємо 40-60 секунд. Відчуваємо легку та комфортну розтяжку

Автор: fakt.pl
 

- розтягуємо м'язи та мобілізуємо шийну частину хребта. Одна рука вздовж тіла. Друга торкається голови і потягує за підборіддя. Тримаємо 20 секунд. Повторюємо 3-4 рази.

Зараз ви читаєте новину «Коли танець може призвести до каліцтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути